Ook 100% legale vondst in Utrecht

27 juni 2019 – Het 100% legale Sour Crystal Meth zomerbier van Maximus Brouwerij uit Utrecht verschijnt voor het eerst in een beperkte oplage exclusief op blik. Het is een Kettle Sour witbier (3.9%) met een friszure en verfrissende smaak op basis van kefir waterkristallen (vandaar ‘Crystal’) en tonen van citrus en tropisch fruit. Het bier wordt één maal per jaar in de vroege zomer gebrouwen. Het blik wordt zaterdag 29 juni a.s. voor het eerst gepresenteerd op het ‘Bier en Cider Festival’ in Utrecht. (www.bierenciderfestival.nl).

Sour Crystal Meth is een bijzonder bier door de speciale bereidingswijze onder hoge gisting en het arbeidsintensieve proces in meerdere stappen. De bereidingswijze is vergelijkbaar met dat van Berliner Weisse, maar in tegenstelling tot dit biertype wordt niet één, maar een combinatie van 10 soorten gisten en melkzuurbacteriën uit kefir waterkristallen toegevoegd. Dit zorgt voor een mooie, complexe en friszure smaak. Kefir dat ook uit deze kristallen wordt bereid, is een bekende licht alcoholische melkdrank uit de Kaukasus.

Maximus Sour Crystal Meth is het eerste bier van de brouwerij op blik en is vanaf 12 juli verkrijgbaar en daarmee uitermate geschikt voor thuis, de BBQ, picnic, camping etc. Het bier is ook op fust verkrijgbaar voor de horeca en natuurlijk in het eigen proeflokaal. Het bier is een winnaar van de gouden medaille “innovatie speciaal” bij de Dutch Beer Challenge.