Pandora

Blond - 6%

Pandora:

Een blond bier met een mooie combinatie van frisse, fruitige smaken, uitnodigend bitter en tonen van lychee en citrus.

Door het voorzichtige gebruik van Amerikaanse hopsoorten en een verfijnde nagisting achteraf uitermate geschikt als dorstlesser of als begeleider van een maaltijd.

Pandora is het bekendste bier van Maximus, dat niet te zwaar in alcohol is, makkelijk drinkt en waarbij door een medium koolzuurgehalte de smaak beter tot zijn recht komt.

Kenmerken: Bier van hoge gisting, Alc. 6% vol., ibu: 25, ebc: 14

Ingrediënten: water, gerstemout, hop, gist

Serveer temp. 6-8 °c

Winnaar goud Beste Blond Bier 2020 bij de Dutch Beer Challenge.

 

Little Fred

Blond - 3,5%

Little Fred: Een fris blond bier gebrouwen als Session Blond. Daardoor laag-alcoholisch met het oog op de doordrinkbaarheid, maar hoog in smaak en de ultieme dorstlesser voor elk jaargetijde. Mooie aroma’s van citrushop en aardbei, volmoutig maar zacht en met een milde bitterheid. Deze blonde verfrisser is gebrouwen met roggevlokken en afgemaakt met een mooie selectie van Europese en Amerikaanse hoppen. Little Fred is een ode aan de leerlingen in ons leerwerkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Kenmerken: Bier van lage gisting, Alc. 3,5% vol., ibu: 22, ebc: 10

Ingrediënten: water, gerstemout, gerstevlokken, hop, gist.

Serveer temp. 5-7 °c 

Winnaar Best Beer, Burger Beer Battle, Amsterdam

 

 

Dakhaas

Witzen - 5,5%

Dakhaas: Een Witzen die tussen een amber- kleurig Weizenbier en een Belgisch Witbier
in zit. Laat zich in elk seizoen gemakkelijk drinken. Dit bier is vol, romig, bloemig, fruitig en dorstlessend. Achter de ietwat donkere, troebele kleur schuilt een wat drogere moutsmaak met lichte tonen van karamel. Gebrouwen met fruitige Engelse gist en kruidige, bloemige Cascade hop. De naam van het bier komt, naast dat het een klassieke Utrechtse uitdrukking is, van onze huiskat, staand voor gezelligheid, speelsheid en eigenwijsheid. 

Kenmerken: Bier van lage gisting, Alc. 3,5% vol., ibu: 22, ebc: 10

Ingrediënten: water, gerstemout, gerstevlokken, hop, gist.

Serveer temp. 5-7 °c

 

High Hops

IPA - 6%

High Hops: De India Pale Ale (I.P.A.) van Maximus. Maar liefst vijf citrusachtige hopsoorten geven deze amberkleurige IPA verrassend frisse tonen. Door de typisch bloemige en dennige tonen enlichtmoutigesmaak,ishetbierheerlijkfrisen niet te bitter in de afdronk. De Highhops wordt gebrouwen met toepassing van onze dry-hopping techniek. Een geliefde IPA en de hedendaagse variant op de Engelse versie uit de 17e eeuw, waarbij extra hop en alcohol aan het bier werden toegevoegd om het bier houdbaar te laten blijven gedurende de lange reis overzee naar India. 

Kenmerken: Dry-hopped, Alc. 6% vol., ibu: 50, ebc: 16

Ingrediënten: water, gerstemout, tarwevlokken, hop, gist.

Serveer temp. 6-8 °c

 

Brutus

Amber Lager 6%

Brutus: Amerikaanse Amber Lager. Lichtzoetig in het begin met een hopbitterheid in de afdronk, een zachte, moutige smaak en tonen van karamel en grapefruit.

Een onder- gistend stoombier dat door zijn relatief lage alcoholpercentage prima geschikt is als aperitief of als begeleider van Franse kazenen paté.

Inmiddels is de Brutus een klassieker in de horeca.

Kenmerken: Ondergistend op fles, Alc. 6% vol., ibu: 35, ebc: 30

Ingrediënten: water, gerstemout, hop, gist

Serveer temp. 6-8 °c

Winnaar ‘Het Meest Gewaardeerde Bier van de Provincie Utrecht’ en brons bij de Brussels Beer Challenge.