Pandora, het verhaal

Waar komt die naam eigenlijk vandaan?

Ons best verkochte bier is de blonde Pandora. Het verhaal van Pandora komt uit de Griekse mythologie. Pandora was de eerste vrouw op aarde. Ze werd in opdracht van de oppergod Zeus gemaakt door de god Hephaistos. Athena kleedde haar, Aphrodite gaf haar schoonheid, Apollo gaf haar muzikaal talent en zo kreeg ze nog meer eigenschappen van de goden, waaronder nieuwsgierigheid.

Het was deze nieuwsgierigheid die er toe leidde dat Pandora de doos opende die ze had gekregen maar dicht moest laten. Eigenlijk was het geen doos, maar een hele grote opslagvaas. Bij het openen van de vaas kwam er allerlei ellende uit: de dood, ziektes etc. en deze verspreidden zich over de aarde.

Pandora schrok en deed de vaas snel weer dicht waardoor dat wat op de bodem lag in de vaas bleef: de hoop.

Het symbool voor de hoop is een anker, en dat is het verhaal achter het anker als symbool voor onze Pandora!