Plukplezier in het Máximapark met meer dan 100 hopplukkers

Maximus-hop uit het Maximapark

Meer dan 100 enthousiaste hopplukkers hebben in september samen de hop uit het Máximapark in Utrecht Leidsche Rijn geoogst. Jong en oud beleefden samen een gezellige dag aan lange tafels bij Maximus Brouwerij, waarbij verse hopbellen van de planten werden geplukt om komende week een nieuw bier te brouwen. Met 44% van de stemmen (via social media) wordt dit een P.I.P.A. (Park IPA), naast de keuzemogelijkheid voor een Park Pivo (30%) of Park Blond (26%). In november wordt het eerste vat van dit bier, de Maximus Mockingbird, aangeslagen, vernoemd naar vrijwilliger Peter Mocking die nauw betrokken is bij het beheer en onderhoud van het Máximapark en haar hopplanten. Onder de hoppluk vrijwilligers waren ook vele thuisbrouwers aanwezig, die ter plekke konden brouwen en een deel van de verse hop (typen Cascade en Saphir) voor eigen brouwsels mee mochten nemen