Maximus brengt Fat Cherry Barrel Aged uit!

Gebrouwen in 2016 en daarna verstopt in whiskyvaten...

29 januari 2020 – Maximus Brouwerij uit Utrecht brengt deze week voor de tweede maal haar Fat Cherry Barrel Aged in een gelimiteerde oplage uit. Dit is een speciaal kriekbier van hoge en wilde gisting (6%), gebrouwen in 2016 en 24 maanden gelagerd op whiskyvaten. Het bier is na een korte navergisting op vers fruit op
13 november 2019 gebotteld en verkrijgbaar in flessen van 75 cl.

Brouwer Demian Snel van Maximus: “Met deze Barrel Aged Fat Cherry Kriek willen we een mooie balans tussen doordrinkbaarheid en complexiteit creëren. Door de dubbele vergisting op morellen heeft het bier een gelaagde fruitigheid in combinatie met een uitdagend gistprofiel en barrel-karakter. Qua smaak ligt het ergens tussen bier en rode wijn in. Onze Fat Cherry begon z’n leven in de zomer van 2016, waarbij het na het vergisten eerst op sappige en rijpe Zeeuws-Vlaamse morellen is gelegd (250 gram per liter!). Vervolgens is het bier 24 maanden gelagerd op whiskyvaten om zijn complexe en zurige karakter te ontwikkelen. Uiteindelijk volgde nog een korte navergisting op vers fruit om het bier met een frisse energie in de fles te brengen. Een lange weg voor een bijzonder bier dat we nu eindelijk met iedereen mogen delen!”