Goud en zilver voor Pandora en Fat Cherry

Maximus wint bij Dutch Beer Challenge

Maximus wint Goud met Pandora (Blond) op de Dutch Beer Challenge 2020
– Fat Cherry (Fruit) wint de Silver Medal –

Utrecht/Leidsche Rijn, 2 april 2020 – Maximus Brouwerij uit Utrecht heeft vandaag bij de jaarlijkse Dutch Beer Challenge in Rotterdam met haar ‘Pandora’ de gouden medaille gewonnen in de hoofdcategorie Blond Bier. Pandora, een fris en fruitig blond met uitnodigende bitter,  is het bekendste bier van Maximus en won vorig jaar zilver. Met haar Fat Cherry Barrel Aged, een speciaal kriekbier van hoge en wilde gisting, wist Maximus dit jaar zilver te winnen in de categorie fruitbieren. 

De Dutch Beer Challenge is één van de belangrijkste bierevenementen in Nederland. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via een livestream op 2 april. De proeverij vond op woensdag 11 maart j.l. in Rotterdam plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Op de proeverij hebben 43 Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en internationale specialisten de ingezonden Nederlandse bieren blind geproefd in verschillende biercategorieën.

Pandora
Maximus Pandora is een blond bier (6%) met een mooie combinatie van frisse, fruitige smaken, uitnodigend bitter en met tonen van lychee en citrus. Door het voorzichtige gebruik van Amerikaanse hopsoorten en een verfijnde nagisting achteraf is het zeer geschikt als dorstlesser of als begeleider van een maaltijd. 

Fat Cherry
De Fat Cherry Barrel Aged van is een speciaal en complex kriekbier van hoge en wilde gisting (6%), gebrouwen in 2016 en 24 maanden gelagerd op whiskyvaten. Het bier is na een korte navergisting op vers fruit op
13 november 2019 gebotteld en verkrijgbaar in flessen van 75 cl, in een gelimiteerde oplage.