Mockingbird 2020 met Máximaparkhop voor het eerst op fles!

14 november 2020 – Vandaag zijn de eerste flessen Maximus Mockingbird 2020 overhandigd aan Utrecht EZ-wethouder Klaas Verschuure, Peter Mocking van het Máximapark en Lieke Dirkx, ontwerpster van het etiket. Het lokale bier in ‘Tipopils-stijl’, is gebrouwen met hop uit het Máximapark in Leidsche Rijn en werd in vorige jaren altijd geëerd met het aanslaan van het eerste vat. Door corona en de horecasluiting koos Maximus nu voor een oplossing met ‘vers bier’ op grote fles (75cl) direct vanuit de tank in de koelkast. Van elke fles wordt € 0,50 gedoneerd aan het Máximapark.

De Mockingbird 2020 is een ‘Tipopils’ (5,1%), een Italian-style pilsner gebrouwen met Saphir & Cascade hopbloemen uit het Maximapark en met nobele hoppen ‘gedryhopt’. Het is een zuiver en subtiel bier, licht kruidig en fruitig, met een mooie bitter en een koekjesbeslag-achtige moutigheid in de afdronk. De bekende craft brouwerij Birrificio Italiano uit Como kwam voor het eerst met dit pils type. De Mockingbird is volgens traditie direct na de hopoogst en hoppluk door vrijwilligers op 12 september gebrouwen en in november uitgebracht. Elk jaar kiezen de bouwers voor een andere bierstijl.

De Mockingbird fles is voorzien van een speciaal etiket van ontwerpster Lieke Dirkx, winnaar van de etiketontwerpwedstrijd uit het Leidsche Rijn Vakantie Doe Boek. Het bier is in de brouwerijwinkel en op twee andere locaties als ‘vers uit de koelkast’ te koop. Om te delen met vrienden, buren e.d. kan via de webshop ook een doos van 6 flessen besteld worden die in heel Utrecht gratis wordt thuisbezorgd. Met de verkoop worden ook het Máximapark en haar vrijwilligers gesteund; van elke fles wordt € 0,50 gedoneerd!

Het Maximus Mockingbird bier is vernoemd naar Peter Mocking die nauw betrokken is bij het beheer en onderhoud van het Máximapark en die de verzorging van de hopplanten begeleidt.

Over Maximus Brouwerij 

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen. Naast traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Dakhaas Witzen, Brutus Red Amber, HighHops IPA, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond, wordt een groot aantal speciale bieren gebrouwen. Nieuw is “Circus Maximus”, een serie bijzondere bieren op blik, waarbij bestaande bierstijlen een beetje extra magie in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen. Het eerste bier is Psycho Cyclops – New England Hopfenweizen (6.5%).

Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten, met gezelligheid samenbrengen en verhalen vertellen. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt na een reïntegratietraject weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de ‘Little Fred’, staat hier symbool voor.

Voor meer informatie:

Ewald Visser, Maximus Brouwerij, Tel. 06-3000 2770
info@brouwerijmaximus.nl
www.maximusbrouwerij.nl
www.facebook.com/maximusbrouwerij/