Maximus brengt met Bling Bling Barley Wine wat extra licht in de Kerstboom

9 december 2021 – De donkere dagen voor Kerstmis? Maximus Brouwerij uit Utrecht zorgt voor wat extra licht met haar Bling Bling Barley Wine (10%), een stevig en hartverwarmend winterbier met de smaken van toffee, koek, karamel en gedroogd fruit. Het hangt daarmee een nieuwe parel in haar Circus Maximus (Kerst)boom. Het amberkleurige bier is ondergistend, bottom-fermented en hoog in de alcohol. Vol en zoetig waardoor de romig-moutige smaak nog wordt benadrukt. Met veel bling-bling mouten gebrouwen zoals vienna, carared, honey biscuit en melanoidin. Deze barley wine kan, net als wijn, ook nog even blijven liggen voor een verdere smaakevolutie.

In de Circus Maximus lijn van Maximus Brouwerij krijgen bestaande bierstijlen extra magie in smaak, uitstraling en artwork mee. De serie is geïnspireerd op Maximus’ missie om mensen samen te brengen, zichzelf te laten zijn en een beetje bling bling toe te voegen. Bling Bling Barley Wine is verkrijgbaar op blik (33cl)