Maximus

Welkom bij Brouwerij Maximus!

Welkom

Wij zijn een gepassioneerde brouwerij in het midden van het land. Kwaliteit en plezier staan bij ons voorop, en daar werken we met een team van zo’n 25 man hard aan. 

We zijn een brouwerij begonnen omdat we graag mensen willen samenbrengen en verbinden. Bierdrinkers, bezoekers, maar ook ons personeel en de leerlingen van ons leerwerkbedrijf. Gezamenlijk blijven wij ons ontwikkelen zodat iedereen met een glimlach ons bier drinkt of naar ons toe komt; in ieder geval plezier beleeft aan onze brouwerij. Met elkaar hoopt Maximus een zaadje te planten, voor nieuwe ervaringen te zorgen, mensen bewust te maken van smaak en smaakcombinaties. Te inspireren om tot andere ervaringen te komen dan wat gebruikelijk is.

Onze bieren

Brouwerij Maximus brouwt heerlijke èn eerlijke ambachtelijke bieren, van subtiele smaken (Little Fred) tot stevige smaken (Stout 6). Het assortiment kent veel variatie. Alle bieren zijn makkelijk doordrinkbaar en alles vinden we zelf ook lekker. We brouwen de meeste bieren met een relatief laag alcoholpercentage, meestal rond de 5 a 6 %. Het liefst volgens klassieke concepten, waar we een nieuwe draai aan geven zodat ze toch verrassend zijn bij iedere slok.

We hebben een vast assortiment met populaire bieren en brouwen daarnaast ook seizoensbieren en specials. Omdat het leuk is om te doen en erg lekker is om te drinken. Zo blijft het aanbod vertrouwd en spannend tegelijk.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over onze bieren.

Buiten de brouwerij is ons bier ook verkrijgbaar bij retail en horeca, en in het proeflokaal hebben wij een winkeltje waar van alles te koop is, ook ons bier voor thuis!

Het proeflokaal en de brouwerij

Met stoom brouwen wij onze ambachtelijke bieren op onze koperen installatie, die te bewonderen is vanuit het proeflokaal. Op zo’n traditionele installatie wordt eigenlijk nauwelijks nog gebrouwen in Nederland. Het stijlvolle café/proeflokaal is zes dagen per week open: van dinsdag tot en met zondag (van november tot begin april is het proeflokaal op dinsdag gesloten). Onze eigen bieren zijn hier allemaal te proeven. Wij schenken ook hele goede koffie, thee, wijn, sterke dranken en een uitgebreid assortiment fris en sappen. Naast heerlijke huisgemaakte soepen, taarten, broodjes en avondmaaltijden serveren wij onder andere lokale kazen en worsten, en appelsap van de boomgaard naast ons. Zie ook onze menukaart. Een proeflokaal met regionale producten met de nadruk op eerlijk en heerlijk. We maken zoveel mogelijk zelf. Net als onze bieren is alles puur en echt, van hoge kwaliteit en met passie gemaakt.

Leerwerkbedrijf

Naast al deze bezigheden zijn wij ook een leerwerkbedrijf.
Maximus vindt dat er naast commerciële activiteiten binnen het bedrijf ook ruimte moet zijn voor het maatschappelijke doel: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte bieden om zichzelf te kunnen ontplooien met als doel ergens anders een betaalde baan of een opleiding te vinden. Lees hier meer over het leerwerkbedrijf.

Activiteiten

Hoe meer leven in de brouwerij, hoe beter! We verzorgen BBQ’s, live optredens, stand up comedy-avonden, boekpresentaties, pubquizzen, bierpresentaties, jaarlijkse festivals en nog veel meer. Kijk in onze agenda!

Wielrenclub

Maximus is ook de thuisbasis van de Maximus Stampers, een wielrenclub met ongeveer 400 leden. Vanaf hier vertrekken in het fietsseizoen elke woensdagavond en zondagochtend verschillende groepen voor een tocht in de regio. Er zijn groepen voor beginners en gevorderden, met verschillende afstanden en snelheden. Daardoor kan iedereen meedoen! De Maximus Stampers organiseren ook bijeenkomsten zoals de seizoensopeningen en -afsluitingen, klussen-aan-je-fiets-workshops en borrels. Ze doen ook mee aan ritten buiten de Maximus Stampers om (zoals de Elfstedenfietstocht en de Alp d’Huzes).

Overige

Bij Brouwerij Maximus kun je ook terecht voor proeverijen, cursussen, borrels en zaalverhuur.
De brouwerij afhuren voor een privéfeestje is mogelijk op zondagavond, maandag of dinsdag (dinsdagen van november tot en met eind maart). Een paar tafels in ons proeflokaal zijn altijd te reserveren.