“Bakken is steeds meer mijn specialiteit”
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

Rina de renner

“Bakken is steeds meer mijn specialiteit”

ACHTER DE SCHERMEN BIJ MAXIMUS

Nu jullie ons niet meer kunnen bezoeken, komen wij naar jullie! We stellen je regelmatig een van onze ‘artiesten’ voor, zodat je een beetje op de hoogte blijft. Dit keer Rina die werkzaam is als kok.

Wat doe je?
Ik werk in de keuken als kok.

Hoe bij Maximus? 
Vorig jaar was ik met vrienden op het Zomerfestival van Maximus en zag dat er koks gezocht werden. De volgende dag meteen gemaild. En ben gek op bakken!

Guilty Pleasures? 
Meer een traditie, maar elke Koningsdag bij een pannenkoekenrestaurant een pannenkoek met aardbeien, vanille-ijs en slagroom bestellen.

Wat houdt je bezig? 
Nou, op dit moment vooral mijn drie kinderen… best wel een hele uitdaging.

Wat weten mensen niet van je?
Ik was een superfan van Harry Potter, alle boeken gelezen in het Engels en het Nederlands en alle films gezien. En nu vind ik het erg leuk dat mijn oudste dochter mijn Harry Potter passie deelt en de eerste films met mij kijkt.

Meest trots op? 
Sowieso mijn kinderen. Maar ook dat ik afgelopen jaren persoonlijk gegroeid ben, zeker met bakken als specialiteit. Dat vind ik uitdagend maar ook erg leuk om te doen. En mezelf uitdagen met hardlopen. Als het weer kan staat een halve marathon op het programma.

De loterij winnen? 
Dan wil ik wel een huis aan het water kopen.

Favoriete plek & biertje? 
Maximus! Voordat ik er werkte, kwamen we al vaak een biertje drinken. En dan liefst een Psycho Cyclops of een Sour Crystal Meth.

En ‘s nachts veranderen in? 
Ha, in een heks… lekker zwaaien met je toverstaf en alles is gedaan wat je moet doen. Of lekker vliegen op je bezemsteel…

 
“Brouwer worden is een beetje mijn jongensdroom”
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

Sean de shapeshifter

“Brouwer worden is een beetje mijn jongensdroom”

ACHTER DE SCHERMEN BIJ MAXIMUS

Nu jullie ons niet meer kunnen bezoeken, komen wij naar jullie! We stellen je regelmatig een van onze ‘artiesten’ voor, zodat je op de hoogte blijft. Dit keer Sean die werkzaam is in het proeflokaal en als leerling brouwer. Hij verzorgt veel van onze proeverijen en je kunt hem in films zien!

Hoe bij Maximus?
“Toen ik nog studeerde zat ik met een vriendin bij Maximus. Voor de zoveelste keer zei ik dat mijn studie me verveelde. Waarop zij me adviseerde om hier te solliciteren, omdat ik horeca zo leuk vond. Zo gezegd, zo gedaan.”

Wat houdt je bezig? 
“Bier! Ik wil graag brouwer worden. Beetje een jongensdroom.”

Dromen zijn geen bedrog! Sean is leerling brouwer en was onze brouwer acteur in een videoserie in 2019 in samenwerking met doe-het-zelfketen Gamma. Zie de link naar alle afleveringen. En hij komt eind 2020 met een serie proeverij instructievideo’s!
https://www.gamma.nl/gemaakt-voor-de-zomer/aflevering-1

Guilty Pleasures? 
“Op een terras naar mensen kijken en dan verhaaltjes verzinnen over hun leven. En ik speel graag DnD (Dungeons and Dragons). Een lichtelijk uit de hand gelopen hobby…”

De loterij winnen?  
“Een huisje kopen, lekker blijven werken en heel veel verschillende biertjes proeven. Misschien een eigen brouwerij beginnen…”

Favoriete bier?
“De HighHops! En verder eigenlijk alles wat lekker hoppig is en een bittertje heeft. In het algemeen ben ik gek op stouts en IPA’s”.

Favoriete plek? 
“Db’s, lekker oud rockers café, leuk terras, relaxte sfeer. En ze hebben live muziek en oefenruimtes.”

Een biertje met wie?
“Herman Brood, maar dat wordt lastig, I know. Ben fan van de man, een beetje overgewaaid van mijn ma en tante.”

Favoriete artiest? 
“Vuurspuwers! Vind vuur gewoon altijd mooi om te zien.”

En ’s nachts veranderen in?  
“Hmmmm, een shapeshifter, zodat ik in ALLES kan veranderen!”

 
"Het leven is als een frikandel, je moet het zelf speciaal maken!"
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

Niels de “speciaallist”

"Het leven is als een frikandel, je moet het zelf speciaal maken!"

Niels Mulder: Horeca en Sales manager

ACHTER DE SCHERMEN BIJ MAXIMUS 

Nu jullie ons niet meer kunnen bezoeken, komen wij naar jullie! We stellen je regelmatig een van onze ‘artiesten’ voor, zodat je een beetje op de hoogte blijft. Dit keer Niels, onze Horeca manager en actief in de verkoop met een bijzonder levensmotto.

“Met gezellige mensen vermaak ik me overal”

Wat doe je?
Ik ben ruim 4 jaar Horeca manager bij Maximus en nu ook een half jaar actief in de verkoop, o.a. met de webshop die we in coronatijd hebben opgezet. Met ons team zetten we nu bestellingen klaar en versturen deze naar onze gewaardeerde gasten thuis.

Hoe bij Maximus? 
Een goede vriend wees me op de Horeca manager vacature. Daar heb ik meteen op gereageerd en binnen twee weken kon ik bij dit mooie bedrijf beginnen. Een top tip!

Het leukste om te doen?
Het werken in een team, snel schakelen en leidinggeven in dit middelgrote bedrijf en het verder te laten groeien. En niet te vergeten de befaamde jaarlijkse bedrijfsuitjes!

Wat houdt je bezig? 
Ik heb een druk leven met mijn vriendin, vrienden, familie noem het maar op, soms vergeet ik even aan mezelf te denken. Maar er zijn ook zoveel leuke dingen om te doen in de wereld.

Wat later als je ‘groot’ bent? 
Mijn grootste droom is toch wel een gezellig boutique hotel met strand & restaurant  runnen op Curaçao. Tijdens mijn stage van de opleiding Horeca Management acht jaar geleden ben ik verliefd geworden op het eiland! Nu nog niet, maar wie weet!

Je motto? 
Het leven is als een frikandel, je moet het zelf speciaal maken!

De loterij winnen?  
Hier fantaseerde ik vroeger over met mijn zus. Nou mijn pa & ma krijgen een huisje in Toscane, mijn zus een paard en ik koop een Ferrari. Verder zou ik heel normaal blijven…

Plek voor een biertje? 
Als ik gezellige mensen om me heen heb vermaak ik me overal (met een biertje). Maar ook onze stamkroeg T’huchie in Veenendaal, een prachtig mooie bruine kroeg waar iedereen zichzelf is.

Favoriete bier van Maximus?
De Dakhaas! Doet me altijd denken aan mooi weer, vrienden over de vloer, lekker eten, mijn favoriete dingen in het leven.

Favoriete Circus artiest? 
Dat is toch wel de clown. Hartstikke leuk om mensen te vermaken en het hardst te lachen om je eigen grappen!

 
“Op drukke avonden toch een mooi getapt biertje neerzetten”
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

Dennis de barman

“Op drukke avonden toch een mooi getapt biertje neerzetten”

ACHTER DE SCHERMEN BIJ MAXIMUS

Nu jullie ons niet meer kunnen bezoeken, komen wij naar jullie! We stellen je regelmatig een van onze ‘artiesten’ voor, zodat je een beetje op de hoogte blijft. Dit keer Dennis, barman van het eerste uur!

Wat doe je?
Naast mijn werk als Service Level Manager bij Capgemini werk ik 1x per twee weken op vrijdagavond achter de bar. Ik houd van gezelligheid, een goed glas bier en ik vind het leuk om mensen samen te brengen.

Hoe bij Maximus?
In 2012 zag ik op Facebook dat Maximus ‘handjes’ nodig had om het proeflokaal zo snel mogelijk te kunnen openen. Ik was zelf nog druk met het verbouwen van mijn eigen huis dus kon er nog wel een klusje bij gebruiken ; ). Nadat ik ook op de eerste bierfestivals mocht helpen, ben ik uiteindelijk in het proeflokaal gaan werken.

Leukste om te doen?
Op een drukke avond zorgen dat alle gasten zo vlot mogelijk een mooi getapt bier krijgen!

Wat later als je ‘groot’ bent?
Gitarist in een band zijn en dan optreden in De Helling of misschien de Ziggo Dome. Ik speel graag gitaar en heb een iets uit de hand gelopen hobby, het verzamelen van gitaren.

Motto?
Pluk de dag! Geniet van alles om je heen en maak er samen iets moois van.. voor je het weet is het voorbij.

De loterij winnen?
Dan stop ik met betaald werk en ga ik vrijwilligerswerk doen. Maximus blijf ik natuurlijk doen!

Favoriete plek en bier?
In Leidsche Rijn is dat het Máximapark. Voor een mooi bier is dat Maximus en in de binnenstad de Drie Dorstige Herten. En qua bier: dan een Brutus, mijn all-time favoriet.

Met wie een biertje?
Als ik mag kiezen, één van mijn favoriete muzikanten: Brian May. Een waanzinnig muzikant en prachtig mens.

Favoriete ‘Circus artiest”? 
Ik heb eigenlijk geen favoriete circus artiest, want ik houd niet zo van het circus. Circus Maximus vind ik dan wel weer fantastisch en dan kies ik de Psycho Cyclops.

 
“Spin in het web zijn, maakt me een blij mens”
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

Gea Bakker

“Spin in het web zijn, maakt me een blij mens”

ACHTER DE SCHERMEN BIJ ‘CIRCUS’ MAXIMUS

Gea Bakker: Back office

Wat doe je?
“Alhoewel backoffice manager de officiële benaming is vind ik ‘spin in het web’ een veel leukere omschrijving. Ik heb met het hele bedrijf te maken. En in de waan van de dag structuur aanbrengen en verbindingen leggen maakt me een blij mens.”

Hoe bij Maximus?
“Een lang verhaal, maar het komt erop neer dat ik de gelukkige was uit veel kandidaten. In mijn laatste gesprek wist ik dat ik de baan had en ben helemaal hyper de deur uitgelopen. Ik voel me hier vanaf dag 1 – en nu bijna 5 jaar – helemaal ‘thuis’!”

Leukste om te doen?
“Het jaarlijkse bedrijfsuitje organiseren en het voor de rest van de collega’s een verrassing laten zijn! En om sporadisch een keer bij te springen achter de bar.”

Wat houdt je bezig?
“Zo veel dingen, maar tijd doorbrengen met familie en vrienden is heel belangrijk voor me. Omzien naar elkaar en met elkaar mooie herinneringen maken!”

Meest trots op?
“Het uitrijden van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in 2015. Het geeft enorme voldoening als je de finish haalt en je kruisje op mag halen, ook al kun je niet meer op je benen staan. En na een douche en een uurtje rust sta je diezelfde avond weer op tafel te dansen met wat glühweintjes op. Ik schaats nog steeds graag en doe bv. de ledenadministratie van m’n schaatsclub SV Woudenberg.”

De loterij winnen?
“Dan een poging doen om een eigen huis te bouwen, in te richten, alles zelf doen en daar de tijd voor nemen. En daarnaast anderen laten meedelen en laten meegenieten.”

Favoriete biertje?
“Ik ben geen echte bierdrinker, maar dan toch donkere bieren en onze Rudy’s Red Delight, yum! En verder koffielikeuren als Tia Maria en Licor 43.

Een biertje met wie?
“Met mijn vader, alhoewel dat niet meer gaat. Ik heb hem nauwelijks gekend en zou graag eens een boompje met hem op willen zetten over het leven. Overigens geen idee of hij bier lekker vond…”

En ‘s nachts veranderen in?
“Laat me nou maar lekker slapen. Maar anders zou ik wel een vogel willen zijn. Vrij door de lucht zweven boven zee, bossen, geweldig lijkt me dat.”

 
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

De Maximussen

ONS TEAM

GASTVRIJ EN ENTHOUSIAST

Bij Brouwerij Maximus werkt een zeer afwisselende club mensen, op dit moment bestaande uit meer dan 25 mannen en vrouwen. We begonnen in 2011 met voornamelijk familie en vrienden aan het opzetten van het proeflokaal. De brouwer had al snel hulp nodig, waardoor er twee leerlingen bij kwamen, en vaak ook nog stagiaires. De keuken maakte aanvankelijk enkel wat hapjes, maar dat werd eind 2017 uitgebreid met een volwaardige keuken die ook avondmaaltijden verzorgt. Inmiddels hebben we dus ook professionele koks in dienst. Daarnaast hebben we onze leerlingen die bij ons leerwerkbedrijf de handen uit de mouwen steken. Zij hebben hun eigen leermeester. En dan is er nog een klusser, al het barpersoneel, iemand die zich met de cijfertjes bezighoudt, iemand voor de backoffice, een bedrijfsleider en iemand voor de sales. En een directeur. Schoonmakers hebben we niet. De boel op orde houden doen we met elkaar.

Het doel van Maximus is dat iedereen met veel plezier naar zijn of haar werk komt en de ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen.