“Spin in het web zijn, maakt me een blij mens”
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

Gea Bakker

“Spin in het web zijn, maakt me een blij mens”

ACHTER DE SCHERMEN BIJ ‘CIRCUS’ MAXIMUS

Gea Bakker: Back office

Wat doe je?
“Alhoewel backoffice manager de officiële benaming is vind ik ‘spin in het web’ een veel leukere omschrijving. Ik heb met het hele bedrijf te maken. En in de waan van de dag structuur aanbrengen en verbindingen leggen maakt me een blij mens.”

Hoe bij Maximus?
“Een lang verhaal, maar het komt erop neer dat ik de gelukkige was uit veel kandidaten. In mijn laatste gesprek wist ik dat ik de baan had en ben helemaal hyper de deur uitgelopen. Ik voel me hier vanaf dag 1 – en nu bijna 5 jaar – helemaal ‘thuis’!”

Leukste om te doen?
“Het jaarlijkse bedrijfsuitje organiseren en het voor de rest van de collega’s een verrassing laten zijn! En om sporadisch een keer bij te springen achter de bar.”

Wat houdt je bezig?
“Zo veel dingen, maar tijd doorbrengen met familie en vrienden is heel belangrijk voor me. Omzien naar elkaar en met elkaar mooie herinneringen maken!”

Meest trots op?
“Het uitrijden van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in 2015. Het geeft enorme voldoening als je de finish haalt en je kruisje op mag halen, ook al kun je niet meer op je benen staan. En na een douche en een uurtje rust sta je diezelfde avond weer op tafel te dansen met wat glühweintjes op. Ik schaats nog steeds graag en doe bv. de ledenadministratie van m’n schaatsclub SV Woudenberg.”

De loterij winnen?
“Dan een poging doen om een eigen huis te bouwen, in te richten, alles zelf doen en daar de tijd voor nemen. En daarnaast anderen laten meedelen en laten meegenieten.”

Favoriete biertje?
“Ik ben geen echte bierdrinker, maar dan toch donkere bieren en onze Rudy’s Red Delight, yum! En verder koffielikeuren als Tia Maria en Licor 43.

Een biertje met wie?
“Met mijn vader, alhoewel dat niet meer gaat. Ik heb hem nauwelijks gekend en zou graag eens een boompje met hem op willen zetten over het leven. Overigens geen idee of hij bier lekker vond…”

En ‘s nachts veranderen in?
“Laat me nou maar lekker slapen. Maar anders zou ik wel een vogel willen zijn. Vrij door de lucht zweven boven zee, bossen, geweldig lijkt me dat.”

 
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

De Maximussen

ONS TEAM

GASTVRIJ EN ENTHOUSIAST

Bij Brouwerij Maximus werkt een zeer afwisselende club mensen, op dit moment bestaande uit meer dan 25 mannen en vrouwen. We begonnen in 2012 met voornamelijk familie en vrienden aan het opzetten van het proeflokaal. De brouwer had al snel hulp nodig, waardoor er twee leerlingen bij kwamen, en vaak ook nog stagiaires. De keuken maakte aanvankelijk enkel wat hapjes, maar dat werd eind 2017 uitgebreid met een volwaardige keuken die ook avondmaaltijden verzorgt. Inmiddels hebben we dus ook professionele koks in dienst. Daarnaast hebben we onze leerlingen die bij ons leerwerkbedrijf de handen uit de mouwen steken. Zij hebben hun eigen leermeester. En dan is er nog een klusser, al het barpersoneel, iemand die zich met de cijfertjes bezighoudt, iemand voor de backoffice, een bedrijfsleider en iemand voor de sales. En een directeur. Schoonmakers hebben we niet. De boel op orde houden doen we met elkaar.

Het doel van Maximus is dat iedereen met veel plezier naar zijn of haar werk komt en de ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen.