Blond - 6%
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

Pandora

Blond - 6%

Pandora:

Een blond bier met een mooie combinatie van frisse, fruitige smaken, uitnodigend bitter en tonen van lychee en citrus.

Door het voorzichtige gebruik van Amerikaanse hopsoorten en een verfijnde nagisting achteraf uitermate geschikt als dorstlesser of als begeleider van een maaltijd.

Pandora is het bekendste bier van Maximus, dat niet te zwaar in alcohol is, makkelijk drinkt en waarbij door een medium koolzuurgehalte de smaak beter tot zijn recht komt.

Kenmerken: Bier van hoge gisting, Alc. 6% vol., ibu: 25, ebc: 14

Ingrediënten: water, gerstemout, hop, gist

Serveer temp. 6-8 °c

Winnaar goud Beste Blond Bier 2020 bij de Dutch Beer Challenge.

 
Blond - 3,5%
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

Little Fred

Blond - 3,5%

Little Fred: Een fris blond bier gebrouwen als Session Blond. Daardoor laag-alcoholisch met het oog op de doordrinkbaarheid, maar hoog in smaak en de ultieme dorstlesser voor elk jaargetijde. Mooie aroma’s van citrushop en aardbei, volmoutig maar zacht en met een milde bitterheid. Deze blonde verfrisser is gebrouwen met roggevlokken en afgemaakt met een mooie selectie van Europese en Amerikaanse hoppen. Little Fred is een ode aan de leerlingen in ons leerwerkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Kenmerken: Bier van lage gisting, Alc. 3,5% vol., ibu: 22, ebc: 10

Ingrediënten: water, gerstemout, gerstevlokken, hop, gist.

Serveer temp. 5-7 °c 

Winnaar Best Beer, Burger Beer Battle, Amsterdam

 

 
Witzen - 5,5%
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

Dakhaas

Witzen - 5,5%

Dakhaas: Een Witzen die tussen een amber- kleurig Weizenbier en een Belgisch Witbier
in zit. Laat zich in elk seizoen gemakkelijk drinken. Dit bier is vol, romig, bloemig, fruitig en dorstlessend. Achter de ietwat donkere, troebele kleur schuilt een wat drogere moutsmaak met lichte tonen van karamel. Gebrouwen met fruitige Engelse gist en kruidige, bloemige Cascade hop. De naam van het bier komt, naast dat het een klassieke Utrechtse uitdrukking is, van onze huiskat, staand voor gezelligheid, speelsheid en eigenwijsheid. 

Kenmerken: Bier van lage gisting, Alc. 3,5% vol., ibu: 22, ebc: 10

Ingrediënten: water, gerstemout, gerstevlokken, hop, gist.

Serveer temp. 5-7 °c

 
IPA - 6%
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

High Hops

IPA - 6%

High Hops: De India Pale Ale (I.P.A.) van Maximus. Maar liefst vijf citrusachtige hopsoorten geven deze amberkleurige IPA verrassend frisse tonen. Door de typisch bloemige en dennige tonen enlichtmoutigesmaak,ishetbierheerlijkfrisen niet te bitter in de afdronk. De Highhops wordt gebrouwen met toepassing van onze dry-hopping techniek. Een geliefde IPA en de hedendaagse variant op de Engelse versie uit de 17e eeuw, waarbij extra hop en alcohol aan het bier werden toegevoegd om het bier houdbaar te laten blijven gedurende de lange reis overzee naar India. 

Kenmerken: Dry-hopped, Alc. 6% vol., ibu: 50, ebc: 16

Ingrediënten: water, gerstemout, tarwevlokken, hop, gist.

Serveer temp. 6-8 °c

 
Amber Lager 6%
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

Brutus

Amber Lager 6%

Brutus: Amerikaanse Amber Lager. Lichtzoetig in het begin met een hopbitterheid in de afdronk, een zachte, moutige smaak en tonen van karamel en grapefruit.

Een onder- gistend stoombier dat door zijn relatief lage alcoholpercentage prima geschikt is als aperitief of als begeleider van Franse kazenen paté.

Inmiddels is de Brutus een klassieker in de horeca.

Kenmerken: Ondergistend op fles, Alc. 6% vol., ibu: 35, ebc: 30

Ingrediënten: water, gerstemout, hop, gist

Serveer temp. 6-8 °c

Winnaar ‘Het Meest Gewaardeerde Bier van de Provincie Utrecht’ en brons bij de Brussels Beer Challenge.

 
Stout 6%
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

Diesel

Stout 6%

Diesel: Waag je gerust aan deze romige Hollandse stout, niet te zwaar in de alcohol met 6%. Hij is toegankelijk en heeft de kleur van koffie en de herkenbare smaken van geroosterd brood en chocolade. En toch is het een èchte Stout; met een lichte bitterheid onttrokken aan Engelse hop en geroosterde gerst, zoals het hoort. 

Kenmerken: Alc. 6% vol., ibu: 35, ebc: 115

Ingrediënten: water, gerstemout, havervlokken, hop, gist.

Serveer temp. 6-8 °c 

 
Tripel - 8%
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

Donderstraal

Tripel - 8%

Donderstraal: Een klassieke en krachtige tripel (8%) van hoge gisting. Het bier is goudblond en heeft door zijn traditionele Belgische gist de volle, kenmerkende Tripelsmaak. Licht moutig, fruitig en de smaak van kandij.

Foodpairing: Zeer geschikt voor maaltijden met kruidige smaken en bij Belgische klassiekers zoals ‘mosselen met friet’ of stoofvlees. 

Kenmerken: Alc. 8% vol., ibu: 30, ebc: 10

Ingrediënten: water, gerstemout, tarwemout, hop, gist.

Serveer temp. 6-8 °c

 
Sour - 3,9%
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

Sour Crystal Meth

Sour - 3,9%

Een friszuur witbier als Kettle Sour biertype.  Dit bijzondere bier heeft een flinke friszure en verfrissende smaak met kefir en citrus-achtige tonen. Stevig zuur troebel bier, laagalcoholisch en boordevol grapefruit, pompelmoes en tropisch fruit.

De bereiding van dit bier onder hoge gisting is arbeidsintensief en vindt in meerdere stappen plaats. Wordt 1 x per jaar in de vroege zomer gebrouwen.

Kenmerken: Witbier – hoge gisting (3,9 Vol. % Alc.). ibu:9  ebc:4

Ingrediënten: water, gerstemout, tarwemout, havervlokken, hop, gist.

Winnaar van de Gouden medaille – Innovatie speciaal – Dutch Beer Challenge 2017

 
Lente Blond - 5,5%
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

Violante

Lente Blond - 5,5%

Violante: Een aromatisch lentebier dat door het gebruik van roze peperkorrels en Belgische Orval gist een verfijnde, lichtkruidige smaak heeft met een duidelijke hint van limoenschil.

Een fris en goed doordrinkbaar bier dat kleur geeft aan de lente, maar goed het hele jaar gedronken kan worden.

De zwaluw staat symbool voor de beginnende lente en geluk. 

Kenmerken: Bovengistend, Alc. 5,5% vol., ibu: 18, ebc: 5

Ingrediënten: water, gerstemout, tarwevlokken, roze peperkorrels, hop, gist.

Serveer temp. 6-8 °c 

 
Herfstbok - 7%
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

Bock 7

Herfstbok - 7%

Bock 7: Deze bock is in traditioneel Duitse stijl gebrouwen als Dunkler Bock waarbij in de stevige body o.a. gebrande mout, brood- korst, noten, karamel en rood fruit naar voren komen met op de achtergrond wat koffie. Heeft een zachte bitter. 

Gebrouwen met enkel Duitse Weyermann mouten uit Bamberg en een subtiele toevoeging van een Engelse Bramling Cross hop. 

Kenmerken: Bier van lage gisting, Alc. 7% vol., ibu: 22, ebc: 65

Ingrediënten: water, gerstemout, hop, gist

Serveer temp. 6-8 °c

Winnaar van goud als “Het Lekkerste Bockbier van Nederland 2019”.

 
Winter Ale - 8%
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

Arcticus

Winter Ale - 8%

Arcticus: Een mooie volle amberkleurige Strong Ale met een stevige body. Het bier heeft smaken van gedroogd fruit en is licht zoet door de karameltonen. Rijk en kruidig. Ideaal voor de winteravonden maar stiekem altijd wel lekker… 

Het bier met de afbeelding van de sneeuwhaas past bij kruidige gerechten, pittige kazen en desserts. 

Kenmerken: Bier van hoge gisting, Alc. 8% vol., ibu: 27, ebc: 50

Ingrediënten: water, gerstemout, hop, sinaasappelschil, gist.

Serveer temp. 8-10 °c 

 

 

 
Barrel Aged 6%
Bierbrouwerij Maximus uit Utrecht

Fat Cherry

Barrel Aged 6%

Fat Cherry
De Fat Cherry Barrel Aged van is een speciaal en complex kriekbier van hoge en wilde gisting (6%), gebrouwen in 2016 en 24 maanden gelagerd op whiskyvaten. Het bier is na een korte navergisting op vers fruit op
13 november 2019 gebotteld en verkrijgbaar in flessen van 75 cl, in een gelimiteerde oplage.

Winnaar zilver Dutch Beer Challenge 2020