Onze bieren

Een korte introductie

Maximus brouwt merendeels doordrinkbare bieren met een eigen identiteit, die verrassend blijven bij iedere slok. Naast traditionele bieren met een moderne twist, zoals de Pandora, de Dakhaas, de Brutus, de Highhops en de Little Fred brouwen we een groot aantal andere speciaalbieren. Ze zijn allemaal zonder uitzondering van een constante hoge kwaliteit. Onze bieren zijn natuurlijk te proeven in ons eigen proeflokaal, maar zijn inmiddels op veel plekken in Nederland verkrijgbaar, zowel bij retail en horeca als slijterij.

 

Fat Cherry

Barrel Aged 6%

Fat Cherry
De Fat Cherry Barrel Aged van is een speciaal en complex kriekbier van hoge en wilde gisting (6%), gebrouwen in 2016 en 24 maanden gelagerd op whiskyvaten. Het bier is na een korte navergisting op vers fruit op
13 november 2019 gebotteld en verkrijgbaar in flessen van 75 cl, in een gelimiteerde oplage.

 

Little Fred

Blond - 3,5%

Een fris blond bier gebrouwen als Session Blond. Daardoor laag-alcoholisch met het oog op de doordrinkbaarheid, maar hoog in smaak en de ultieme dorstlesser voor elk jaargetijde. Mooie aroma’s van citrushop en aardbei, volmoutig maar zacht en met een milde bitterheid.

Deze blonde verfrisser is gebrouwen met roggevlokken en afgemaakt met een mooie selectie van Europese en Amerikaanse hoppen.

Winnaar Best Beer 2015, Burger Beer Battle, Amsterdam

Ingrediënten: water, gerstemout, gerstevlokken, hop, gist.

Kenmerken:

Session blond, hoge gisting (3,5 Vol. % Alc.). IBU:22  EBC:10

 

Verkrijgbaar op fust en op fles.

 

Pandora

Blond - 6%

Een blond bier met een mooie combinatie van frisse, fruitige smaken, uitnodigend bitter en met tonen van lychee en citrus. Door het voorzichtige gebruik van Amerikaanse hopsoorten en een verfijnde nagisting achteraf uitermate geschikt als dorstlesser of als begeleider van een maaltijd. Pandora is ons bekendste bier.

De drie oprichters van Brouwerij Maximus waren in 2005 al op zoek naar een bier dat niet te zwaar in alcohol is, makkelijk drinkt, waarbij door een medium koolzuurgehalte de smaak beter tot zijn recht komt. Dit heeft geresulteerd in een Dutch Pale Ale die ook bij het derde glas nog steeds verrassend is.

Winnaar Goud op de Dutch Beer Challenge 2020 in de hoofdcategorie Blond.

Winnaar Zilver op de Dutch Beer Challenge 2019 in de hoofdcategorie Blond.

Ingrediënten: water, gerstemout, hop, gist.

Kenmerken

Een echt sessiebier van hoge gisting – Hergist op fles (6,0 Vol. % Alc.). IBU:25  EBC:14

Verkrijgbaar op fust en op fles.

 

Brutus

Amber Lager 6%

Amerikaanse Amber Lager of Red Amber. Lichtzoetig in het begin met een hopbitterheid in de afdronk, een zachte, moutige smaak en tonen van karamel en grapefruit. Een ondergistend stoombier dat door zijn relatief lage alcohol percentage prima geschikt is als aperitief of als begeleider van Franse kazen en paté. Inmiddels is de Brutus een klassieker in de horeca.

Winnaar  ‘Meest Gewaardeerde Bier van de Provincie Utrecht’ en Brons bij de Brussels Beer Challenge.

Ingrediënten: water, gerstemout, hop, gist.

Kenmerken:

Een echte Amerikaanse Amber – Ondergistend op fles (6,0 Vol. % Alc.). IBU:35  EBC:30

 

Verkrijgbaar op fust en op fles.