Little Fred

Blond - 3,5%

Een fris blond bier gebrouwen als Session Blond. Daardoor laag-alcoholisch met het oog op de doordrinkbaarheid, maar hoog in smaak en de ultieme dorstlesser voor elk jaargetijde. Mooie aroma’s van citrushop en aardbei, volmoutig maar zacht en met een milde bitterheid.

Deze blonde verfrisser is gebrouwen met roggevlokken en afgemaakt met een mooie selectie van Europese en Amerikaanse hoppen.

Winnaar Best Beer 2015, Burger Beer Battle, Amsterdam

Ingrediënten: water, gerstemout, gerstevlokken, hop, gist.

Kenmerken:

Session blond, hoge gisting (3,5 Vol. % Alc.). IBU:22  EBC:10

 

Verkrijgbaar op fust en op fles.

 

Pandora

Blond - 6%

Een blond bier met een mooie combinatie van frisse, fruitige smaken, uitnodigend bitter en met tonen van lychee en citrus. Door het voorzichtige gebruik van Amerikaanse hopsoorten en een verfijnde nagisting achteraf uitermate geschikt als dorstlesser of als begeleider van een maaltijd. Pandora is ons bekendste bier.

De drie oprichters van Brouwerij Maximus waren in 2005 al op zoek naar een bier dat niet te zwaar in alcohol is, makkelijk drinkt, waarbij door een medium koolzuurgehalte de smaak beter tot zijn recht komt. Dit heeft geresulteerd in een Dutch Pale Ale die ook bij het derde glas nog steeds verrassend is.

Winnaar Goud op de Dutch Beer Challenge 2020 in de hoofdcategorie Blond.

Winnaar Zilver op de Dutch Beer Challenge 2019 in de hoofdcategorie Blond.

Ingrediënten: water, gerstemout, hop, gist.

Kenmerken

Een echt sessiebier van hoge gisting – Hergist op fles (6,0 Vol. % Alc.). IBU:25  EBC:14

Verkrijgbaar op fust en op fles.

 

Brutus

Amber Lager 6%

Amerikaanse Amber Lager of Red Amber. Lichtzoetig in het begin met een hopbitterheid in de afdronk, een zachte, moutige smaak en tonen van karamel en grapefruit. Een ondergistend stoombier dat door zijn relatief lage alcohol percentage prima geschikt is als aperitief of als begeleider van Franse kazen en paté. Inmiddels is de Brutus een klassieker in de horeca.

Winnaar  ‘Meest Gewaardeerde Bier van de Provincie Utrecht’ en Brons bij de Brussels Beer Challenge.

Ingrediënten: water, gerstemout, hop, gist.

Kenmerken:

Een echte Amerikaanse Amber – Ondergistend op fles (6,0 Vol. % Alc.). IBU:35  EBC:30

 

Verkrijgbaar op fust en op fles.

 

High Hops

IPA - 6%

Niets zo vervelend als na een lange dag werk in de zinderende hitte zin in bier, maar er is geen bier. De Engelsen begrepen dat al in de 17e eeuw, en voegden wat extra hop en alcohol toe aan het bier dat houdbaar moest blijven gedurende de maandenlange reis overzee naar India. Onze India Pale Ale (IPA) is daar de hedendaagse, drinkvriendelijke variant op.

Maar liefst vijf citrusachtige hopsoorten geven onze amberkleurige India Pale Ale verrassend frisse tonen. Door de typisch bloemige en dennige tonen, en licht moutige smaak, is het bier heerlijk fris en niet te bitter in de afdronk. De Highhops wordt gebrouwen met toepassing van onze dry-hopping techniek.

Een geliefde IPA.

Ingrediënten: water, gerstemout, tarwevlokken, hop, gist.

Kenmerken:

India Pale Ale – dry-hopping  (6,0 Vol. % Alc.). IBU:50  EBC:16

 

Verkrijgbaar op fust en op fles.

 

Dakhaas

Witzen - 5,5%

Een amberkleurig weizenbier (Dunkelweizen) voor elk seizoen dat zich gemakkelijk laat drinken. Dit bier is vol, romig, bloemig, fruitig en dorstlessend. Achter de ietwat donkere, troebele kleur schuilt een wat drogere moutsmaak met lichte tonen van karamel.

Gebrouwen met fruitige Engelse gist en kruidige, bloemige Cascade hop.

Ingrediënten: water, gerstemout, tarwemout, hop, gist.

Kenmerken:

Tarwebier, hoge gisting (5,5 Vol. % Alc.). IBU:17  EBC:16

 

Verkrijgbaar op fust en op fles.